De boerderij

De boerderij

Onze boerderij is een gezellige verzameling van dieren. Het is een vleesvee bedrijf, wij houden onze dieren voor het vlees. Dit vlees wordt verkocht in de boerderijwinkel op het bedrijf maar ook in de boerderijwinkel van Natuurtuin Hummelhus in Oudehorne. Daarnaast wordt het vlees aan diverse toonaangevende horeca bedrijven in de nabije omgeving geleverd.

De dieren worden tweemaal daags gevoerd. Wilt u daar bij zijn dan bent u welkom om mee te lopen. We vertellen u graag over onze manier van boeren. Uiteraard krijgen de kinderen de mogelijkheid om te helpen.
Het is toegestaan om de dieren tussen de voerbeurten door te voeren met uw eigen afval.
Groente afval, etensresten e.d. mag naar de dieren.
Geiten lusten erg graag kapjes van brood e.d.
Kippen zijn gek op groente afval. Omdat de kippen in de dierenweide niet loslopen hebben zij het meeste behoefte aan het groene afval. U kunt dat via het gaas aan hun opvoeren. Ook de mestkuikens in het weiland lusten graag wat extra’s. Kippen lusten ook oud brood en etensresten.
Varkens zijn omnivoren, zij eten dus alles met een natuurlijke oorsprong. Het voeren van de varkens is leuk en duurzaam!

Ons bedrijf gaat duurzaam om met de dieren en hun omgeving. Biologisch? Dat net niet, maar wel een mooie plek voor de dieren om in te leven met erg veel ruimte en een bewuste voeding zonder kunstmatige ingrepen. Hoe wij dat een invulling geven vindt u onder de biologische visie. De dieren merken het en u proeft het, dat is het principe van slow food!

Onze biologische visie:
Geef de dieren een zo natuurlijk mogelijke leefomgeving, dus veel buitenlucht en een prettige vloer om op te leven. Wij doen het rundvee zo mogelijk de wei in, ook de zoogkoeien met kalfjes. De varkens zitten in ruime hokken, op stro en de kippen hebben een eigen hok met een buitenverblijf. Ook de schapen lopen volledig buiten.
Op het grasland komt geen kunstmest en ook het spuiten van chemische middelen is aan banden gelegd. Op veel land hebben we pakketten afgesloten ten bate van de weidevogels. Weidevogels en mestvee gaat prima samen!

Naast het Friesveenweidevlees met de bijhorende Landwinkel Vierhuis en de Camping Vierhuis biedt onze locatie plek aan de Aktiviteitenboerderij. Wat we daar allemaal doen kunt u lezen op de site. De gasten van de Aktiviteitenboerderij gaan ’s avonds weer naar huis, bovendien maken die geen gebruik van de campingplaatsen. Uiteraard lopen bepaalde dingen wel in elkaar over. Dit maakt de boerderij een gezellige plaats om te vertoeven!